SEN SEITTEMÄÄ SORTTIA

35357178_1704330916355302_70203928200704

 

PIPARIKOIRAT20161029_192415.jpg

LUSIKKALEIVÄTUudet%20%20kuvat0276.jpg

HILLOSILMÄT, HERRASVÄENLEIVÄT, VIIPALETANGOT, KARDEMUMMATANGOT, KANELIÄSSÄT20160908_193301.jpg

MYYNTIPAKKAUKSIA PIKKULEIPÄLAJITELMISTA20160909_103757.jpg

Lievostarjotin.jpg

KANELIÄSSIÄ VALMISTUMASSAIMG_4662.jpg

SURULEIVÄT

suruleiv%C3%A4t-normal.jpg

Suruleiv%C3%A4t%20raakana-normal.jpg

Taikina

n. 150 suruleipään tarvitset, 1,5 dl siirappia, 1 tl inkivääriä,1 tl kardemummaa,,1 tl pomeranssia, 1 tl kanelia,

1 tl neilikkaa, 1/2 tl maustepippuria. 1,5 dl kermaa, 1/4 tl soodaa, 150 g voita, 1,5 dl sokeria, 1,5 dl ruisjauhoja

1/2 ltr vehnäjauhoja

Valmistus:

Kiehauta siirappi ja mausteet. Lisää seokseen sulamaan voi. Kun voi on sulanut ja seos vähän jäähtynyt lisää sokeri ja vaahdota vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita sooda kermaan ja lisää taikinaan, samoin jauhot.

Seisota viileässä seuraavaan päivään.

Kauli levy. Leikkaa taikinapyörällä n. 4 cm kaistaleita, leikkaa kaistaleista vinosuunnikkaita. Nosta pellille ja laita kaksi mantelilastua jokaisen keskelle.

Paista 200 astetta ja 8 minuuttia.