kuva9-normal.jpg

54 sarven annokseen tarvitset

4 dl maitoa
100 g hiivaa
4 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl pullamaustetta
2 ltr vehnäjauhoja
400 g voita tai margariinia

VALMISTUS: Nypi kuivat aineet ja rasva sekaisin. Sekoita joukkoon kädenlämpöinen maito ja siihen liotettu hiiva ja kevyesti vatkatut munat. Alusta notkeaksi. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa 15 minuuttia.

Vaniljakreemi:
4 dl maitoa
1 dl sokeria
4 rkl perunajauhoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita


VALMISTUS:  kattilaan maito, sokeri, perunajauho. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää vaniljasokeri ja ovi. Jäähdytä.

Raparperitäyte:
400 g raparpereja
1 dl sokeria


VALMISTUS:  Sekoita aineet keskenään. Anna seisoa sarvien valmistusajan ja valuta kertynyt neste pois.

Voiteluun: munaa

Koristelu:
4 dl tomusokeria
3 rkl vettä


Jaa taikina 7 yhtäsuureen osaan. Kauli jokainen osa noin 30 cm halkaisijaltaan kokoiseksi kiekoksi




Jaa jokainen kiekko 8 sektoriin

Lisää jokaiselle kolmiolle leveälle reunalle ½ rkl vaniljakreemiä ja muutama valutettu raparperipala

Kääri kolmiot sarven muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille



Käsittele jokainen taikinaerä samaan tapaan

Nostata leivinliinalla peitettynä noin 45 minuuttia

Voitele sarvet munalla ja paista leivinuunissa n. 250 astetta n. 10 minuuttia



Jäähtyneenä koristele sokerivesikuorrutuksella




Sarvet ovat valmiita nautittaviksi.