54 sarven annokseen tarvitset
4 dl maitoa
100 g hiivaa
4 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl pullamaustetta
2 ltr vehnäjauhoja
400 g voita tai margariinia
VALMISTUS: Nypi kuivat aineet ja rasva sekaisin. Sekoita joukkoon kädenlämpöinen maito ja siihen liotettu hiiva ja kevyesti vatkatut munat. Alusta notkeaksi. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa 15 minuuttia.
Vaniljakreemi:
4 dl maitoa
1 dl sokeria
4 rkl perunajauhoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita
VALMISTUS: kattilaan maito, sokeri, perunajauho. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää vaniljasokeri ja ovi. Jäähdytä.
Raparperitäyte:
400 g raparpereja
1 dl sokeria
VALMISTUS: Sekoita aineet keskenään. Anna seisoa sarvien valmistusajan ja valuta kertynyt neste pois.
Voiteluun: munaa
Koristelu:
4 dl tomusokeria
3 rkl vettä
Jaa taikina 7 yhtäsuureen osaan. Kauli jokainen osa noin 30 cm halkaisijaltaan kokoiseksi kiekoksi
Jaa jokainen kiekko 8 sektoriin
Lisää jokaiselle kolmiolle leveälle reunalle ½ rkl vaniljakreemiä ja muutama valutettu raparperipala
Kääri kolmiot sarven muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille
Käsittele jokainen taikinaerä samaan tapaan
Nostata leivinliinalla peitettynä noin 45 minuuttia
Voitele sarvet munalla ja paista leivinuunissa n. 250 astetta n. 10 minuuttia
Jäähtyneenä koristele sokerivesikuorrutuksella
Sarvet ovat valmiita nautittaviksi.
maanantai, 4. maaliskuu 2013